31/10/09

Απ' την αρχή - Ένα τραγούδι-τατουάζ



Μάταια έχω προσπαθήσει κατά καιρούς να το σβήσω από το δέρμα μου... Μετά κατάλαβα ότι έπρεπε να μάθω να ζω μαζί του. Αλλά χωρίς να το αφήνω να με καταδυναστεύει.

Ξέρω ότι αυτό το βιντεάκι θα ειναι έκπληξη για κάποιους. Ειδικά για τους πιο νέους, που δεν γνωρίζουν πολλά για τους Α' Αγώνες Ελληνικου Τραγουδιού, το διαγωνισμό τραγουδιού που οργάνωσε στην Κέρκυρα ο Μάνος Χατζιδάκις το 1981. Το τραγούδι μου βραβεύτηκε τότε, μαζί με τη "Δικαίωση" της Ηδύλης Τσαλίκη και την "Οδό Σανταρόζα" του Βασίλη Νικολαϊδη. Δεν το περίμενα. Τη στιγμή που ανήγγειλαν τα αποτελέσματα, η Τζένη, ο Βασίλης κι εγώ τα τσούζαμε στο διπλανό μπαράκι και χορεύαμε τσάμικο!!! Με το που ακούσαμε ότι πρέπει να βγούμε στη σκηνή να ξαναπούμε το τραγούδι πάθαμε πανικό...


11 σχόλια:

  1. Καλώς ήλθες Σταύρο,
    Τί ωραίο το τατουάζ σου! Τα ονόματα των καλλιτεχνών που μου θύμισες αλλά και τα φευγαλέα πλάνα του Χατζιδάκι με πήγαν χρόνια πίσω, ανέμελα.
    Να είσαι καλά. Θα σε παρακολουθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμάμαι όταν το είχα πρωτακούσει στο ραδιόφωνο μου άρεσε τόσο πολύ που άρχισα να χορεύω κρατώντας την κουρτίνα:-))
    Δεν θυμόμουν τα λόγια,αλλά η μουσική είχε γράψει μέσα μου και την άλλη μέρα στο σχολείο ήμουν συνέχεια με το λα λα λα.Μετά από χρόνια το ξανάκουσα στην εκπομπή ενός φίλου μου ραδιοφωνικού παραγωγού,που το έβαλε μαζι με τη σανταρόζα του Νικολαιδη.Ημουν εκεί κι έψαχνα να βρω κουρτίνα:-)))
    Όταν λοιπόν το ανέβασε η Λήδα συγκινήθηκα τόσο πολύ,που "έτρεξα" να σε κάνω φίλο μου.Σ'ευχαριστώ Σταύρο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταύρο σ' ευχαριστούμε πολύ, μοναδικό ντοκουμέντο!!!!
    Για το τραγούδι τι να σχολιάσω, το έχω ακούσει άπειρες φορές, είναι υπέροχο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πως τα καταφέρνετε και είστε και εσύ και Ηλίας ίδιοι μετά 30 χρόνια--
    τοσο νεανικοι-- ! μπράβο - και για το εξαίρετο τραγούδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρόσφατα ανακάλυψα το τραγούδι, καθ' ότι μικρούλα, και με μάγεψε...30 χρόνια μετά και εξακολουθεί να συγκινεί, συγχαρητήρια κι ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ευχαριστούμε που μας συγκινείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπεροχο τραγουδι ! κι ειναι σημαντικο που συγκινει, ακομα κ τοσα χρονια μετα, ανθρωπους που το γνωριζουν τωρα . Αυτο δειχνει ποσο δυνατο κ ομορφο ειναι.Τι αλλο να πουμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σταύρο έχω ένα ευαίσθητο παιδί το οποίο σήμερα είναι δέκα ετών. Δεν ξεχνώ οτι καθώς βολτάραμε το 2005 με το αμάξι, στην βορειοελλαδίτικη επαρχία, η κασέτα έφτασε να παίξει το Πάλι Απ την Αρχή...με το τέλος του τραγουδιού ο μικρός δ α κ ρ υ σ μ έ ν ο ς μου ζήτησε να το γυρίσω πίσω για να συγκινηθεί και 2η φορά...
    Το μεγαλείο της έμπνευσης, αγγίζει όλες τις φυλές, όλα τα φύλα και τις ηικίες...


    Σας χαιρετώ απο Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ όμορφη μελωδία,προσεγμένοιστίχοι!Δίκαια ξεχώρισε! Ο δίσκος το Πίσω δωμάτιο εξακολουθεί να είναι απο τους αγαπημένους μου τριάντα χρόνια μετά!
    Τι περιμένεις να σου πω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή