30/10/09
Η θεατρική σκηνή Μίμηση Πράξης παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Ο ΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΠΙΠΙΖΑ» του Ευγένιου Τριβιζά.

Σκηνοθεσία - Παναγιώτης Σερεφίδης

Μουσική - Σταύρος Παπασταύρου

Σκηνικά- Κοστούμια - Αννα Μαχαιριανάκη

Χορογραφίες - Γεωργία Γιατράκου

Παίζουν οι ηθοποιοί - Βούρου Αργυρώ, Πέτρου Κωνσταντίνος, Χατζηνικολάου Σωτήρης, Δρακοπούλου Μαρία, Αξής Ιγνάτιος, Καλιότσος Μιχάλης, Σερεφίδης Παναγιώτης.

Η ΜΙΜΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ετοίμασε μια ακόμα απολαυστική παραγωγή για τα παιδιά , υπό την αιγίδα της WWF Ελλάς με ταλαντούχους ηθοποιούς που ζωντανεύουν στη σκηνή ένα ολόκληρο μαγευτικό σύμπαν με μουσικόφιλους ταύρους, ξακουστούς ταυρομάχους, πιτσιλωτές αγελάδες, ματαντόρ και πανέμορφες δουλτσινέες.

Ποιο είναι το οδυνηρό παρελθόν που δένει τον άνθρωπο και τον ταύρο; Ποια κοινή μοίρα συνδέει τους δύο αντιπάλους που θα βρεθούν σε λίγο αντιμέτωποι στην ηλιόλουστη άμμο της αρένας; Ποιο μυστικό θα αποκαλυφθεί λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της ταυρομαχίας; Τι συνέβη ένα πρωί πριν είκοσι χρόνια σε ένα δρόμο της Παμπλόνας και σημάδεψε ανεξίτηλα το πεπρωμένο και των δυο τους;

Το γεμάτο δράση και απρόοπτα αυτό έργο μας Ο ΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΠΙΠΙΖΑ δείχνει μέσα από σπαρταριστά κωμικές και βαθιά συγκινητικές καταστάσεις, ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμβιώνουν αρμονικά με τα ζώα χωρίς να κάνουν τον πόνο τους διασκέδαση και το βασανισμό απόλαυσή τους. Ενα έργο που θα συναρπάσει τα παιδιά, θα τα ταξιδέψει, θα τα κάνει να συγκινηθούν, να ονειρευτούν, να μάθουν να αγαπούν τα ζώα και να γίνουν φίλοι μαζί τους σαν τον ξακουστό ταυρομάχο Ελ Πεπόλδο που καταλαβαίνοντας πόσο σκληρά ανούσια είναι μια ταυρομαχία, αποφασίζει να απαρνηθεί πλούτη και δόξα και να προσφέρει μαζί με το νέο του φίλο, χαρά γέλιο και ελπίδα! Απευθύνεται σε ηλικίες από 3 – 13 ετών, και είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο παιδείας.

ΕΝΑΡΞΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Κάθε Σαββατο - 15.00 &

Κάθε Κυριακή - 11.15 & 15.00

Τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων 210.36.25.119

Εισιτήριο 14 ευρώ

Διάρκεια 90 λεπτά

ΜΙΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΣΚΕΨΗ

Ο κόσμος μέσα από τα μάτια ενός δοξασμένου ταυρομάχου. Ο ίδιος κόσμος μέσα από τα μάτια ενός μελλοθάνατου ταύρου. Δύο διαφορετικές οπτικές. Δύο διαφορετικές ιστορίες. Δόξα για τον ένα, πόνος για τον άλλο. Γαρίφαλα για τον ένα, αίμα για τον άλλο. Κι όμως, ένα αόρατο κόκκινο νήμα ενώνει τον ταύρο εκείνον και εκείνον τον ταυρομάχο.

Οταν ο θρυλικός ταυρομάχος Ελ Πεπόλδο ντε Θαλούθας ντε Βερέγγας ντε Βεράντας φτάνει στην Γρανάδα για να δώσει την εκατοστή του ταυρομαχία και όπως όλοι περιμένουν, να σκοτώσει τον εκατοστό του ταύρο, δε φαντάζεται τα όσα θα συμβούν, δε γνωρίζει ότι έχει κάτι κοινό με το συγκεκριμένο ταύρο που πρόκειται να αντιμετωπίσει εκείνο το μοιραίο πρωί.

Λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η ιστορική ταυρομαχία, ο αήττητος ταυρομάχος δέχεται στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του μια αναπάντεχη επίσκεψη, μια επίσκεψη που πυροδοτεί μια σειρά απροσδόκητων ανατροπών και καταιγιστικών εξελίξεων. Και ενώ η μια έκπληξη διαδέχεται την άλλη, ενώ στο δωμάτιο μπαινοβγαίνουν δημοσιογράφοι, δήμαρχοι, προύχοντες, θαυμαστές, γκρούμ και δουλτσινέες, ενώ τα πλήθη αδημονούν στην αρένα, ο ανελέητος ταυρομάχος κατανοεί τα ανεξήγητα που δεν είχε καταλάβει από την εποχή που ήταν ακόμα αθώο παιδί.

Ποιο είναι το οδυνηρό παρελθόν που δένει τον άνθρωπο και τον ταύρο; Ποια κοινή μοίρα συνδέει τους δύο αντιπάλους που θα βρεθούν σε λίγο αντιμέτωποι στην ηλιόλουστη άμμο της αρένας; Ποιο μυστικό θα αποκαλυφθεί λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της ταυρομαχίας; Τι συνέβη ένα πρωί πριν είκοσι χρόνια σε ένα δρόμο της Παμπλόνας και σημάδεψε ανεξίτηλα το πεπρωμένο και των δυο τους;

Ευγένιος Τριβιζάς

Λίγο πριν το πανηγυρικό φινάλε, η αγελάδα Αμαλασούνθα (Αργυρώ Βούρου), ως άλλη Carmen, εκθειάζει τις αρετές του άντρα της του Εβούλσιου, του περιβόητου Ταύρου που Έπαιζε Πίπιζα!... Δεν ξέρω τι γνώμη θα είχε ο Bizet, πάντως η "σύλληψη" του Ευγένιου ήταν καταπληκτική στο φετινό έργο!... Ακούστε, λοιπόν, την Αγελαδο-Habanera μας και κρίνετε μόνοι σας :-)1 σχόλιο: